Nytt år

Idag är det nyår afton. Oh då har jag bestämt mig för att fira in det nya året med ett fräscht ny färgat hår. Så bort med den snuskiga utväxten och in med nytt fint hår. 


Bjuder på en sliten ego pic 

Xoxo Ida Forsberg 

Förrätt

Imorgon är det nyår och det ska vi fira med några vänner. Så i skrivande stund håller jag på att koka en hummersoppa som ska bli förrätten. Alla får nämligen göra/bidra med en liten del var. Kommer nog bli super mysigt :) 




Länge sedan

Nu var det ett bra tag sedan jag uppdaterade. Vi har blivit helt uppslukade i allt vad som har med jul att göra. Nu är ju också mamma och syrran här och hälsar på. Hoppas jag kommer hinna med och göra en resumé av julen lite senare. 

I vilket fall som helst så var vi hemma hos Björn och åt middag igår kväll. Det bar super trevligt och gott. Och lilla Elan trivdes bra i din gudfars armar som vanligt :) 

Nu hoppas jag bara på att min skrutt vill ta och somna snart för jag är väldigt sugen på att få sova lite mer så här halv 4 på natten. 

Xoxo Ida Forsberg   

4 advent

Nu har precis min barndomsvän Alexandra och hennes mamma åkt hem. Rickard är på väg ut genom dörren för att gå på bio med sina syskon och hans far. Så jag och Ekan tänkte soffmysa framför någon bra film. Så nu önskar vi er en glad 4 advent och en fantastisk jul. 


Xoxo Ida Forsberg 

Lugn dag

Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag har bakat lussebullar och sedan har vi varit på affären. 
Plutten har inte velat sova något typ i natt , så vi hoppas att det blir bättre ikväll. 

Nu sitter min karl  och Fave och spelar dota medan jag ammar och väntar på att min film ska bli klar. 

Xoxo Ida Forsberg  

Morgon

Åh vilken underbar morgon. I natt har vi fått sova mellan 24-05. Snacka om att vi är glada föräldrar här hemma. Sedan var det bara att somna om och sedan få sova till halv nio. Sedan har han varit helt underbar. Bytte blöja på med kläder sedan lite Di Leva medan jag plockade fram frukost till mig, (fick till och med njuta av en hemmagjord smothe) sedan satt Ekan i sin babysitter i 30 min så jag fick äta i lugn och ro. 

Fick en fin dress av min moster, men tror dessvärre inte att han tyckte det var lika mys.


Xoxo Ida Forsberg 

Sporadisk pga julen

Hej på er! 
Här har det blivit en del sporadisk uppdatering. Jag finner inte riktigt tiden till att blogga nu med allt julstök. Och om jag ska vara ärlig så har jag inte en satt på datorn än, och det är inte riktigt lika roligt att alltid blogga från mobilen. Hoppas att det kommer bli bättre efter jul när allt har lugnat ner sig. För just nu är jag fullbokad varje dag fram till jul. 

Tur att jag har en sådan bra pojk som äter på bestämda tider. Alltid med tre timmar emellan och sedan låter mamma ligga i sängen och sova fram till kl.10. Min älskade gosse <3 

Bild från när vi var ute i Vallentuna och firade lilla jul i söndags. 

Xoxo Ida Forsberg 

Jul

Igår var vi och firade lilla jul. 


Lucia

Vilken fantastisk dag det varit hittills. Ekan har sovit så jag har kunnat både diska och städa badrummet. Sedan är faster Fanny här och hjälper mig så jag har fått sminka och fixa håret. 
Nu får plutten mat och taxin är beställd så vi kan ta oss till julbordet idag. Det blir ett japanskt i år då alla är trötta på den vanliga jul maten. 

Xoxo Ida Forsberg 

Mammas rumpnisse 

Mamma hjärtat

Vad det skär i mitt mamma hjärta när killen blir ledsen. Han spydde precis och  man ser verkligen hur ledsen han blir, stört bölar. Det kom även en liten tår. Jobbigt att känna att man nästan inte räcker till när han blir så ledsen. Han vara kollar på en med ledsna ögon. 
Men nu är vi glada igen och ligger på mammas bröst och snuttar på nappen. 


Xoxo Ida Forsberg 

Utflykt

Idag har vi varit på BVC. Han växer på bra. Även fått instruktioner på hur vi ska sköta magen. 

Julhandel

Är nu på väg in till stan för att inhandla lite julklappar. Ska bli spännande då Ekan är klarvaken. 

Xoxo Ida Forsberg 



17 dagar

Tiden bara rinner iväg. Ekan fyller redan 17 dagar, och jag förstår verkligen vad folk menar med att man ska njuta av bebis tiden den går i raketfart. 

Vet att jag varit dålig på att uppdatera er. Och om jag ska vara ärlig så har jag inte ens slagit på datorn sedan han kom. Men skulle verkligen behöva göra det. 

Nu ska jag få i mig lite frukost. 

Xoxo Ida Forsberg 

Ensam

Idag var det första dagen för pappa på jobbet sedan Ekan kom till värden. Jag har varit ensam några längre stunder tidigare med honom så kände mig otroligt trygg med att vara ensam. Allt gick super bra förutom en mindre incident. 
Ekan började bli väldigt hungrig och jag går ut i köket för att värma på lite mat. Självklart går proppen så hela lägenheten blir svart. Så jag tänkte byta proppen men hittar inga nya, letar som en tok och Ekan börjar skrika. Jag får så snabbt jag kan värma på mat under varmvatten kranen. Sedan sitter vi i mörkret och mys äter allt går fantastiskt. Men kan säga att när vi ska byta blöja i mörkret så var det inte lika skoj längre. Med en halv nöjd bebis så kunde jag sedan fokusera på att leta fram propparna så vi kunde se något igen. Kan säga att jag var otroligt glad över att det fanns lite snö ute så det inte blev bäcksvart. 

Nu ligger han nybadad i mitt knä och sover. 

Xoxo Ida Forsberg 

Advent

Tiden bara rusar iväg. Vi har ju redan passerat andra advent, och jag har verkligen inte kommit in i någon julmys stämning än. Lägenheten ser som vanligt ut som ett bombnedslag och vi städar och diskar varje dag. Men idag ska jag försöka röja undan det sista och få upp det sista julpyntet, så länge Ekan tillåter mig att göra det ;) 
Måste bara ta en promenad med honom först. 

Xoxoida Forsberg 

Ammar

God kväll/morgon!

Sitter nu uppe och matar Ekan. Han är så duktig våran pojk. Sover alltid minst fyra timmar i sträck på natten. Så Rickard och jag är alltid beredda på att hoppa i säng när han är redo och har somnat vid 23-24 tiden. Det är precis lagom för oss att hoppa i säng. För när han får sin mat igen vid 4 tiden så somnar han om snabbt och sover till 8 igen. Vissa nätter som idag så sover han enda till 5 vilket gör oss super lyckliga. 

Igår var vi på sjukhuset med honom. Han andas dåligt, eller han får rättare sagt andnöd/anfall när han inte verkar få någon luft. Det är super obehagligt och har slutat med att han får sova i vår säng,suck... På sjukhuset så tog de i alla fall en mängd tester och allt såg bra ut. Vi blev hem skickade med rådet att om det händer igen så ska vi filma det sedan åka in. Om det inte händer igen så var allt bra. Så nu håller vi tummarna för att det aldrig kommer att hända igen. 

Xoxo Ida Forsberg 

Här är en liten bild från igår när vi skulle sova :) 



Utflykt

Nu är vi på väg till Ikea. Vi tänkte inhandla en sängstomme och ett nytt soffbord, plus lite småprylar. 
Skrutten sover som vanligt i vagnen och gör mamma och pappa underbart glada för det. 

Xoxo Ida Forsberg 


Pepparkakor

Är nu på väg hem efter att ha varit hos moster min och bakat pepparkakor. Hon hade gjort en fantastiskt hemmagjord deg och kakorna blev himmelska. Fick även med mig av hennes egengjorda apelsin och saffrans curd. Kommer att mumsas på många sena mysiga kvällar i vintermörkret. 
Lillpöjken sussar söt i vagnen och mamma blir urlycklig av att han är så snäll. Så nu är det bara hem sedan lite mat för Ekan sen blir det sängen för hela slanten. 

Ps. Stor eloge till alla mammor och pappor där ute som faktisk orkar blogg uppdatera flera gånger om dagen. Själv är jag nöjd om jag får ihop det varannan dag. Ds. 


Xoxo Ida Forsberg 

Kalender

Kolla detta kom min underbara hem med till första advent. En liten adventskalender till Ekan. Första presenten han har fått av oss. 
I varje lucka får man en liten pixie bok. Hur roligt är inte det. Och inte speciellt dyrt heller då varje bok hamnar på under 10kr st. Hoppas han kommer att uppskatta böckerna lika mycket som sin mamma sedan. De känns lite lagom att läsa en sådan som godnattsaga.  

Xoxo Ida Forsberg