Middag

Idag lyxade jag till det på middagen med en cider. Det känns fortfarande konstigt att dricka alkohol, kan ju säga att den där cidern får det att snurra till rejält i huvudet. Men så gott det är. 

Vad har ni för inställning till barn och alkohol? 


Efter så blev det lite mys i soffan till ett dåligt program då Ekan ockuperade fjärrkontrollen. 




Xoxo Ida Forsberg 

Korvfestivalen

Nu är jobbdagen slut för idag. Hur roligt det än är att jobba så finns det ju inget bättre än bar man får sluta. 

Nu bär det av mot korvfestivalen som äger rum i Globen annexet. Trotsa att det känns fantastiskt att både flytta och få slippa allt stoj och höra varje spelning eller match, så tror jag att man kommer att sakna dessa spontan saker vi går på som hålls på annexet. 


Xoxo Ida Forsberg 



Jobb

Blev en hel del stök och plock igår hemma. Är så glad att vår pojk är nöjd så länge han ser oss, ibland undrar man om det ska vara såhär lätt. Vi gick ihop 7 flyttkartonger i alla fall så vi är en bit på vägen. 

Nu är pappa hemma med Ekan och jag är på väg till jobbet. Måste säga att jag aldrig trodde att det skulle kännas så befriande att få komma iväg och få jobba. Efter jobbet blir det lördags skoj. Längtar redan. 

Xoxo Ida Forsberg 

Frukost

Idag är min älskling hemma och har feber. Känns lite sådär, hoppas att han inte smittar någon av oss bara. Trots att det är han sim är sjuk så är det jag som ligger kvar i sängen och får sova. Detta är vad jag får vakna till. Nybryggt kaffe och nybakat bröd. Hur gantastisk är inte han. 




Nu blir det av att packa en massa så vi snart får flytta  till vår nya lägenhet. Förstår ju inte riktigt hur man kan hinna samla på sig så mycket saker. 

Xoxo Ida Forsberg 

Vagn

Har funderat ett tag nu på när man ska byta till sittdelen i vagnen. Det känns som om det är en väldigt individuell fråga och folk verkar byta från allt mellan 3-11månader. Vill väldigt gärna byta men tror jag väntar tills det blir lite varmare då han i liggdelen ligger mer skyddat mor regn och vind. Dessutom är han oftast såhär nöjd i vagnen vilket känns som en bidragande faktor till att vi inte behöver stressa med att byta. 

Jag skrattar mig verkligen lycklig då jag fått en sådan nöjd pojke. Men till er alla andra som inte har lika lätta barn skickar jag en styrkekram och glöm inte att även vi har mindre bra dagar som slutar i katastrof ibland bara det att jag väljer bort att skriva om det. 



Xoxo Ida Forsberg 


Dopet

Här kommer en bildbomb från Ekans dop i helgen. Fler bilder kommer kanske komma sedan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Päron puré

Nu när Ekan har börjat få smaka på lite saker så vill jag gärna veta vad han får i sig. Så jag har bestämt mig för att göra egen barnmat till honom. Vi börjar med att göra päronpuré. Hoppas han kommer att gilla det, själv måste jag ju erkänna att den vi köpte från nestlé förra veckan var betydligt mycket godare än denna.
 
Här komer en liten DIY på hur man gör.
 
  1. Skala pärnonen
  2. Dela dem i bitar (jag behöll kärnhuset då det inehåller mycket smak och näring)
  3. Koka upp päronen så det blir mjuka (vattnet ska precis täcka päronen
  4. Häll av vattnet i ett glas och spara
  5. Mixa ihop pärnonen med en stavmixer till önskad konsistens (ha i eventullet vatten för lösare konsistens)
  6. Fördela i portionsformar och frys in
  7. Tina upp och avnjut
 
 
 
 

Smakisar

Nu har vi börjat lite smått här hemma med smakisar. Dock är det mest för att hans mage ska bli lite lösare då den har varit mycket hård på grund av ersättningen. Än så länge har det varit små teskedar med antingen päronpuré eller katrinplommonspuré. Båda har gått hem så det är svårt att hejda honom att inte äta mera. Men tur att han gillar det dock har han ej fått in någon svälj teknik än så det blir lite kladdigt.  









Xoxo Ida Forsberg 

Ensam

Rickard reser mycket med jobbet och nu är han ute på första turen. Han kommer att vara borta en hel del nu i sommar och det känns alltid lika tomt när han åker. Det är skönt att Ekan är så pass liten så han inte förstår än, men det kommer att vara svårt att tackla när han blir äldre. Men det är något vi får ta tag i då. 

I vilket fall så sitter jag här hemma ensam med Ekan som tydligen har bestämt sig för att det är kväll hela eftermiddagen och vägrar att vara vaken. Tur att han är fantastiskt söt i alla fall. 








Xoxo Ida Forsberg 

Dagens bebis

Så här ser Ekan ut idag. 


Body, petit bateau
Byxor, Lindex
Kofta, Kappahl 
Bib, h&m 
Happhållare, av mig 

Xoxo Ida Forsberg 

Tapeter

Sakta men säkert så växer Ekans rum fram i mitt huvud. Har hittat en sida där de säljer superfina barntapeter men jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken. Dock är det verkligen ingen brodska men kan vara skönt att veta. Tror dock att jag kommer att vilja bo in mig lite så rumet får växa fram sakta så man inte kommer att ångra sig sedan.
Alla tapeter kommer från photowall.se
 
Vad tycker ni?
 
Tapet 1
 
Tapet 2
 
Tapet 3
 
Tapet 4
 
 

Första tanden

Nu har Ekan fått sina första tänder.



Nej men skämt och sido. Fick hem denna nappen i veckan med mamma. Tycker de är hur roliga som helst, så det är tur att vi beställde ett tre pack. 

Snart ska vi iväg till BVC för att träffa vår mamma grupp, det är intro mat idag på schemat. 

Har inte blivit så mycket uppdatering i helgen då vi ar haft dop för Ekan, ska visa er sedan hur allt såg ut. Men det är inte jag som sitter på bilderna nämligen. ;) 


Xoxo Ida Forsberg 


Önskelista

Här är en liten önskalista till barnrummet. Äntligen börjar rummet ta sin form i huvudet. detta kommer att bli så fantastiskt bra.
 

Vinter

Åh så kom vintern tillbaka. Åkpåsen och vintermössan fick åka fram igen till Ekan, och till mig själv fick vinter jackan åka på och kängorna fram. Känns faktiskt sådär, trodde nog att våren skulle komma nu. 



Till och med barnvagnsvantarna fick åka fram. 

Xoxo Ida Forsberg 

Barn rummet

Så mycket man ska tänka på när det kommer till ett barnrum. Jag skulle vilja ha ett lekfullt rum, där det är lätt att komma igång med både lek och pyssel samtidigt som det är stilrent och något som går att växa i, så man inte måste göra om det varannan dag. Inte det enklaste, barn älskar ju oftast färg och form, till skillad från vad jag gör.
Här kommet några bilder på inspo till barnrummet, så en blandninng mellan detta skulle jag vilja ha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder lånade från google
 
 

Lägenhet

VI HAR BLIVIT MED LÄGENHET!!!!
 
Äntligen har vi hittat en lägenhet. Den blev vår för någon vecka sedan, och lättnaden är enorm. Nu slipper vi denna sunkiga lilla två vid gullmars. Den nya lägenheten är en 3:a på 81 kvadrat ute i Täby. Det ska bli så fantastiskt skönt att få ha något eget och kunna göra som man vill.
 
Här är två bilder på hur den ser ut nu. Vi får tillträde den 2 Maj och då ska vi göra det till vårt eget :) Så Spännande. Jag har redan börjat planera inredning. Så det kommer att bli mycket av det framöver.
 

Köket
 
 
Vardagsrumet
 
 
 

4 Månader

Idag var vi på 4 månaders kontroll på BVC. Eller nästan fyra månader, han blir ju det egentligen på söndag. Han följer i alla fall sin kurva bra. Han är en stor kille på 7.740 kg, 66,5 cm lång med ett huvudomfång på 43,6 cm.
Han får ju ersättning och vi har kört på sempers, men han är så hård i magen nu så om det fortsätter ska han få en tesked med päronpure för att göra magen lösare. Men först ska vi prova med Nan. Är det någon som har något tips på vad vi kan göra åt den hårda magen?
 
 
 
 
 
En till fråga, redigerar ni någonsin bilder på era barn?
 
 
 

Magic the gathering

Rickard och jag har tillsammans tillverkat ett alldeles eget Magic kort till Ekan. Så här blev det. 


PS. Rickard funderar på att tatuera in en liknande någon stans på kroppen. 

Xoxo Ida Forsberg 



Pyssel

Har precis sytt klart min lek filt till Ekan. Ska visa er den sedan. Men kunde självklart inte låta bli att sy lite napphållare på samma gång. Två är av band men den blå av tyg då jag har det i lapptäcket och tyckte det var så fint att jag inte kunde låta bli. Tyvärr blir det en struttig mobilbild som vanligt, men orkar verkligen inte ta fram kameran och datorn. 



Ekan har redan invigt den blå med att suga på hela snöret. 
Han dreglar så otroligt mycket. Kanske ska försöka ge mig på att sy lite dreglisar. 

Xoxo Ida Forsberg 

Gästinlägg

Godkväll Idas trogna läsare! Nu blir ni allt besvikna va? Inte Ida här inte. Vem är jag då: lite lagom rund, hår som Samwise Gamgee, kärnkraftrallare, pappa, spelare, nörd, trogen man osv.. Jag älskar mat och dryck och skog och natur. Självklart älskar jag Ida och Ekan med. Ida sitter i skrivande stund och syr på ett lapptäcke till Ekan, hon har sina dålda kunskaper hon. Ekan gnäller i sängen och allt är som det ska va, Jag tar en folköl till. Over and out 
 

Tre år

Idag firar jag och min älskade att vi varit tillsammans i 3 år. Helt sjukt vad tiden bara rusar iväg. Vi ska i alla fall iväg och äta middag på en fin restaurang, samma som vi alltid firar vår förlovningsdag på. 
Så Fanny är hemma hos oss och är barnvakt så vi verkligen kan få njuta av vår tid ihop. 

Xoxo Ida Forsberg 

Hektisk dag

Idag har vi hunni springa runt på 5 st olika visningar. Så det har varit full rulle hos oss hela dagen. Så det är fantastiskt skönt att Rolle (svärfar) hjälper till och skjusar oss och sedan bjuder på middag. 

Imorgon blir det promenad med mamma gruppen :) 

After work

Efter dagens jobb så gick jag och Susanne och tog en after work. Det blev lite shopping och starbucks. Det var vi mer än väl värda. Som vanligt blev det ingen shopping till mig själv. Det händer sällan nu för tiden. Så det blev en bumbo stol i rött till Ekan.


Om inte han gillar den så gör vi det i alla fall


Det blev en mango och passionsfrukts juice. Mums :) 

Xoxo Ida Forsberg 



Jobba

Är på väg till jobbet nu. Det känns som om det var en evighet sedan men det ska bli så skönt att få komma iväg. Men måste säga att det känns otroligt märkligt att både vara utan barn och barnvagn samt att vara på väg till jobbet en lördagsmorgon . 


Bjuder på en hemsk morgon bild ;)

Xoxo Ida Forsberg