Naglar

Har fixat Fannys naglar idag. Första gången jag gör naglar på någon. Blev nöjd med resultatet även fast det finns en del som kan förbättras. Men som sagt är det första gången. Det tog sin lila tid med men tror både Fanny och jag kände att det var värt det. 

Här kommer resultatet


Xoxo Ida Forsberg 


Magen

Tänkte bara lite snabbt bjuda på en liten magbild. På denna är jag i vecka 37. Ska se om jag kan få till någon nyare senare den växer i raketfart och desamma gäller bristningarna som helt plötsligt en dag bara satt där över hela magen. Tur att det kommer något fantastisk av det. 

Koftan jag har på mig är långt ifrån att kunna knäppas ;) 

Xoxo Ida Forsberg 

Vardags skönhets tips

Nu när jag som sagt börjar närma mig beräknad förossning (BF) så kommer tröttheten in och man är inte längre så sugen att spendera timmar framför spegeln och den tiden kommer inte heller att finnas sedan. Men bara för det har jag ingen lust att springa runt och se ut som en zombie trots att det är halloween sanart ;)

Skämt och sido här kommer lite tips på några vanliga skönhetsproblem i vardagen, som kommer göra att man ser lite frächare och piggare ut.

 

10 skönhetstips på vanliga vardagsproblem

1. Nyvaken med påsar under ögonen?

Ha alltid en tesked i frysen som du kan använda vid behov, lägg teskeden mot den pösiga delen under ögat och detta kommer att minska påsarna.

 

2. Brun-utan-sol ränder?

Gnugga med citron, eller skrubba med bakpulver+vatten, men var tålmodig och skrubba inte för hårt så att man skadar huden.

3. Torkar nagellacket segt?

Visste du att nagellacket torkar snabbare i kyla än i värme? Lägg händerna i iskallt vatten precis när du målat dom. Det finns även en spray från depend som ska hjälpa dem att torka snabbare.

4. Missfärgade gula naglar?

IsaDora har nyss kommit ut med ett nagellack mot missfärgningar! Annars kan man även koka upp salt och vatten och låta de svalna lite och sen ha händerna där i ca 30 minuter, detta måste upprepas och är tyvärr en lång procedur. Du kan även förebygga missfärgningar genom att använda ett bra underlack.

5. Fnasiga läppar?

Skrubba med en torr tandborste och sedan en torr frottéhandduk, lägg sedan på ett vårande läppbalm. Make up store har även ett läppskrubb som är fantastiskt i tre olika delar

        
6. Lägger sig läppstiftet i de små vecken och främhäver små flisor?

Lägg först ett tunt lager läppbalm på läpparna innan läppstift. Detta "täcker" dom små vecken och eventuellt torra och flisiga läppar, och läppstiftet ligger sedan fint uppepå läppbalmet. Du kan även förebygga detta med hjälp av en läppenna.

7. Kladdar du lätt med nagellacket utanför?

Tänk på att du inte behöver lägga nagellack enda ut i kanten på naglarna, det blir oftast finare och ger nageln ett intryck att dom är längre om du hoppar över någon millimeter på varje sida. Om det ändå kommer utanför så kan man använda en nailcorrector som ser ut som en fiberpenna och redigera misstaget dirrekt.

8. Sitter du mycket vid datorn eller ligger mycket i solen?

Se till att ha en energi- och fuktgivande facemist till hand. Finns från Emma.S, Make up store osv. Detta tillför energi, fukt och massa annat bra. Perfekt för torrisar eller om du lätt ser kakig/pudrig ut i annsiktet.

9. Blir din brun-utan-sol ojämn?

Skrubba hela kroppen och smörj sedan in i en fuktgivande lotion innan du applicerar BUS:en och använd alltid handskar och luftorka kroppen länge innan du går och lägger dig eller sätter på dig kläder.

10. Använder du bodylotion och kropps-solfaktor i ansiktet?

Detta är något otroligt många gör, bodylotion är ansiktets fiende och inte ett dugg vårdande för ansiktet. Samma med solskydd på sommaren, många får finnar av solen tror dom men det kan vara erat solskydd! Ett solskydd för kroppen är dåligt för ansiktet då den är för fet och täpper till porer osv, använd en som är till för ansiktet. Huden där är nämligen betydligt mycket tunnare och känsligare.

Hoppas ni finner denna info till någon hjälp :)


Xoxo Ida Forsberg


Ny vecka

Oj vad veckorna bara rusar iväg nu. Vi närmar oss BF med stormsteg och nu kan jag inte längre undvika att jag faktiskt är höggravid, tröttheten har verkligen satt igång nu och sängen känns som min bästa vän för tillfället. Men jag försöker så gott det går att inte försöka vända på dygnet och hålla mig sysselsatt på dagarna.
 
Hela veckan är fullbokad redan och det känns skön på något sätt.
 
Måndag (idag)
Profylax kus
 
Tisdag
Lunch/fika med Susanne
Barnmoskan
Middag med moster
 
Onsdag
Fixa naglar på Fanny
 
Torsdag
Lunch/ fika med Martina (som tack för att hon fixade mitt hår så fint)
Vattengympa
 
Sedan är det inget annat som är bokat förutom en haloween fest på lördagen som jag får se då om jag orkar gå på den. Känns som att jag borde hålla mig hemma och vila upp mig för vad som komma skall.
Tänkte i sådanafall göra något enkelt som detta kanske.
 
Xoxo Ida Forsberg
 
Ps. den nya designen går verkligen inte bra för mig :)

Höst

Uch vad trött jag känner mig. Känns som att jag inte her någon energi kvar i kroppen även fast jag sovit bra och fått i mig en ordentlig frukost. Funderar på att ta en promenad i det fina vädret senare i eftermiddag. Det är ju det mest fantastiska höst vädret idag och man blir bara glad när man kollar ut genom fönstret och ser alla fina färger och solen så klart.

Ps. jag håller på att fixa med en ny blogg design. Men det tar lite tid för mig då jag inte har gjort det tidigare så nifår ha lite tålamod.

Xoxo Ida Forsberg

Binderier

Nu är jag äntligen på väg mot Susanne för att hjälpa till i hennes butik. Det är ju snart dags för Alla helogona och då är det mycket att göra i en blomsterbutik.
 
Ni kan hitta hennes fantastiskt fina butik mitt på karlarplan. Här har ni en länk med mer information om butiken och kika gärna förbi :)
 
 
Hittade ingarn av mina egna kransar jag gjort men kanske hinner lägga upp en från mobilen sedan.
Xoxo Ida Forsberg 

Mamma ledig

Vad underbart skönt det var att få sova ut idag. Jag har ju som sagt påbörjat min mamma ledighet idag och det tänker jag fira med att ta det väldigt lugnt. Ska börja med att äta en frukost sedan ska jag röra mig till Susanne och hjälpa henne i butiken. Senare på eftermiddagen ska jag och min kille förbi NK och hämta ut den efterlängtade vagnen. Känns som om det är dags när det endast är 17 dagar kvar till beräknas förlossning.
 
Hörs senare Xoxo Ida Forsberg

Juicy Couture

Måste tipsa om en jättegod parfym! Viva la Juicy La Fleur från Juicy Couture. En fruktig parfym men ändå inte. Den behåller fortfarande en kvinnlighet och mjukhet. 

Doftnoter: Blommig gourmanddoft som kombinerar mandarin, röda bär, kaprifol, gardenia och jasmin med vanilj, karamell och sandelträ i botten.

 

535:-/40ml, lite dyrt kanske men man får passa på när det är erbjudande eller önska sig nu till jul ;)

 

xoxo Ida Forsberg


Vattengympa

Idag är det dags för tredje passet av vattengympan. Tycker det är hur skönt som helst att gå dit och köra mitt pass och sen åka hem och äta o dö på soffan. Men det bästa är att jag märker otroligt stor skillnad på min rygg. Har ju foglossning och nu äntligen börjar det kännas bättre när jag rör på mig lite mer lagom.

Hoppas ni andra har det bra i det underbara höst rugget :)

Mammor

Idag har Cissi Wallin gjort ett inlägg i Metro om mammor. Och kan säga att jag håller med henne fult ut. Samt att samhället behöver backa lite och inse att de har inte att göra med hur man tar hand om sina barn. Här är artikeln. 




Xoxo Ida Forsberg