Summer

Jag vet, har varit lite dålig uppdatering de senaste dagarna. Men det är ju sommar så man vill ju inget annat än att vara ute i solen. Ser ut som en kräfta, legat på stranden i några timmar efter vi var på en loppis i Täby helt underbart. Snart ska vi röra oss in mot staden igen efter vår sena lunch. Är det bara jag som glömmer äta på sommaren?


Melodi

Är hemma igen hos mormor så nu är det dags för lite fruktsallad med kesella till melodifestivalen

Pösa på er


Vallentuna

Är ni i Vallentuna. Har hunnit färgat håret samt klippt det. Helt klart den bästa klippningen hittills.
Nu ska jag och mormor åka hem till gammelmormor för att spela lite kort.


Fel

Blev fel i det tidigare inlägget bilderna kom inte med så hoppas de kommer med här då


Buss jävel

Sitter nu på bussen på väg hem mot Sthlm igen. Är helt bränd på hela ryggen ansiktet och armarna. Skulle med en buss från Öregrund till Uppsala för att ta tåget där ifrån hem. Men tror ni bussen stannade på hållplatsen!? NEJ!!! Så fick ringa och klaga lite grann på Uppsala trafiken. Måste säga att han var väldigt hjälpsam med tanke på omständigheterna. Och i värsta fall skulle jag få ta en taxi om jag inte hinner, men hoppas det inte ska vara någon fara. Kan ju säga att det var tur att det var fint väder och inte -20 som i vintras.

Ska bli skönt att komma hem på ett sätt nu, saknar Måns men jobbigt att inte få vara med min älskling. Som tur är han ledig fredag så tänkte åka upp då så kan vi ligga i solen och bada, hotellet öppnar ju poolen nu!!! Vihooo ska ändå bil skönt att träffa lite vänner nu när man kommer hem, Fanny och jag tänkte ha lite picknick på baksidan, kanske att man ska dra igång vattenpipan oxå. Imorgon bär det av till mormor för att hjälpa henne med hår fransar och bryn. Tro det eller ej men klipper faktiskt ganska många av mina vänner. Är ganska duktig på det, får till och med klippa min vän som är utbildad frisör.
Tänkte att ni ska få se lite före och efter bilder då med kanske, är alltid roligt. Fast det blir med iphonen.

Puss på er alla och här kommer en gammal bild ni får njuta av så länge. Det är från i veckan.


Bad

Nu har vi tagit första doppet i havet för i år, trodde det skulle vara kallare än vad det var. Så nu ligger vi på klipporna i solen och torkar. Tyvärr har jag börjat bränna mig, är super känslig för solen. Så blir lite solarium nu när jag kommer hem.


Sommar

Sitter i solen vid vattnet och äter en sallad. Det enda som saknas är lite sällskap.


Dagx

nej hörrni, nu ska jag ut i det fina vädret och samt utforska den lilla staden jag är i nu! lite löunch kanske inte heller är fel.

puss på er

Bättre hy

  • Drick mycket vatten. Vatten rensar ut gifter och ger fukt inifrån. Drick minst två liter om dagen. Det motsvarar ungefär åtta glas.
  • Sov bättre och längre. Huden läker och reparerar sig under natten.
  • Använd endast rena örngott med hundra procent bomull. Om din hud är fet hjälper bomullen till eftersom den suger upp oljor.
  • Sovrumstemperaturen bör ligga runt 18 grader. Öppna fönstret och släpp in sval nattluft så håller sig huden frisk medan du sover.
  • Använd endast rena handdukar efter ansiktstvätt. Använd inte samma handduk som du använder till din kropp.
  • Ät mycket frukt och grönsaker. Förslag; broccoli, citrusfrukter och tomater. Tomater skyddar mot solbränna och åldrad hy. Drick grönt te.

 

image description

 

 

  • Ät livsmedel som innehåller zink och vitamin B5. Livsmedel med zink; skaldjur, spenat, nötter, fullkorn, solrosfrön och gröna ärtor. Livsmedel med vitamin B5; bananer, avokado, nötter och fullkorn. Brist på zink kan orsaka akne och mjäll.
  • Kosttillskott kan vara ett bra alternativ för att tillföra kroppen viktiga vitaminer och mineraler. Många påstår att zinktillskott löst deras akneproblem.
  • Även om din hy är fet, tvätta ansiktet endast två gånger om dagen. En gång på morgonen och en gång på kvällen räcker.
  • Undvik produkter (som t.ex. foundations och ansiktskrämer) i ansiktet som innehåller oljor och talk. Dessa täpper till porerna och kan förvärra problemen.
  • Gå ut. Huden andas och behöver frisk luft. Många har blivit av med sina problem efter att ha solat. Glöm inte att skydda dig i solen bara.
  • Undvik kontakt mellan fingrar och ansikte.
  • Peela kropp och ansikte då och då för att avlägsna döda hudceller.
  • Tvätta aldrig ansiktet med tvål. Använd milda rengöringsprodukter, helst utan parfym.
  • Gör en ansiktsmask en gång i veckan. Banan och äpple är bra om du har torr hy. Citron och jordgubbar är bra ingredienser som motverkar fet hy. Fruktsyrorna i citrusfrukter och äpplen är bra mot akne. Blanda gärna i lite honung.
  • Undvik mjölkprodukter eftersom dessa innehåller mycket mättade fetter. Byt ut smöret mot olivolja när du lagar mat.
  • Satsa på en foundation utan olja och parfym. Testa gärna mineral makeup som passar de med hudproblem.
  • Om du har en tendens att bli glansig i t-zonen, använd blotting papers som suger upp glanset utan att göra huden pudrig. Jag kan rekommendera blotting papers från MAC eller MAKE UP STORE. Skippa vanligt puder. Det täpper till porerna som i sin tur gör att huden bara blir ännu glansigare.
  • Ta en titt i skafferiet. Vitlökssaft sägs torka ut finnar. Honung lugnar röd och irriterad hud. Citronsaft används på finnar och sägs bleka ärr. Aloe vera läker alla sår. Tips! Aloe Vera Juice finns i hälsokostbutiker. Färsk aloe vera appliceras på huden och tros bota akne, eksem och torr hud.
  • Var glad. Är du deprimerad, stressad och mår psykiskt dåligt påverkar detta ditt yttre. Vid stress urlakas zink ur kroppen och det är ett viktigt mineralämne för både hud, hår och naglar.

Husdjur

Hej på er alla!

Jag har fått en del förfrågningar på vad överraskningen till min kära var. Men nu ska ni få veta, han fick en fisk. Men inte en guppy eller något sådant som många verkar tro, uten en kampfisk. de är otroligt vackraoch finns i många olika färger. Vår lila fisk heter Måns, han är fortfarande lite blyg av sig och har inte vågat komma och hälsa på mig än, men han verkar gilla Rickard.

Det jobbiga med att ha djur är att man alltid behöver någon som tar han om dem när man är borta. Som tur är har vi Fanny (rickards syster) som gärna gör det åt oss, samt passar lägenheten. Sedan i midsommar när vi åker upp till landet tänkte vi ta med honnom upp, det blir som ens egna lilla bebis. drömer faktiskt hämska mardrömmar nu när han är borta från mig. :(



 

Tjenixen på er alla nu så hörs vi senare


Mini semester

Sitter nu och väntar på att Rickard ska bli klar hos tandläkaren. Sedan bär det av mot Forsmark, han ska jobba lite så då tänkte jag ta det lugnt och slappa lite där uppe. Ska tydligen vara väldigt fint där uppe nu på sommaren.

Men kolla vad jag möttes av på morgonen inne i badrummet. Inte alls mysigt.




Fredags fest

Nu är det party. Älskar att bara festa med tjejer. Så nu är det vin och shots ;)


Lunch

Trevligt Martina ringde och väckte mig i morse, hon har ju precis fått sitt körkort. Så tog bilen till Farsta för att käka lite lunch .


Wihhoii

Nu kommer äntligen älsklingen hem efter att ha varit borta i en vecka. Ska möta honom på centralen, sedan får vi se vad vi hittar på. Han ska få en överraskning den står hemma för den är lite svår att ta med.

Här har ni en bild på ett par solglasögon jag köpte här om dagen. Kostade 99 kr på Åhléns


Party

Nu är det party hoppas jag kan blogga lite mer imorgon. För på måndag ska jag jobba hel dagen


Regn, regn men sommar hos mig

Bara regnar och regnar. Men inte ska det hindra oss från att fira att sommaren kommer snart ändå. Eller den är ju redan här typ, svensk sommar = regn.
Så nu blir det party ikväll redan klar.

Fixat en liten flätad sidecut TACK Fanny


spa kväll

Skrubbade, insmorda, peelade, ansiktsmask, hår inpackning och brun utan sol CHECK!!!

orkar inte blogga om alla produkter nu men bjuder på en liten bild på två nöjda Smurfar. hoppas er kväll är lika fantastisk som min.


PS glöm inte ansiktsmask ner på halsen

Middag

Blev inte mycket till frukost idag då jag var tvungen att rusa iväg till jobbet. Men nu är jag i alla fall på väg hem. Märkte att jag var lite ring rostig på priser med mera, men det gick annars väldigt bra, men man tappar arbetsrutinerna väldigt fort, fortare än vad man tror.

Nu är jag i alla fall på väg hem till Fanny för att äta lite middag och så. Sedan ska vi hem till mig för att ta hand om oss själva lite. Så blir skrubba kroppen, återfukta, hår inpackning, ansiktsmask med mera. Så det kommer komma lite mer bilder och bra tips på lite produkter som jag gillar. Så kika in igen lite senare så ska ni få lite tips ;)

Puss o kram på er så länge


Inringd

Blev precis inringd till jobbet. Så sitter nu på tåget på väg dit. Ska bli roligt att få hålla lite blommor i händerna nu igen efter så lång tid. Hoppas er dag blir lika bra som min ;)

Här har ni en liten bild på min tio minuters sminkning idag


Regn o pyssel

Hej igen!
Har varit lite dålig uppdatering idag, har varit med mina vänner hela tiden. Vi har pysslat lite inför Fannys studen så det blev en hel del fina kort.
Här Har ni några exemplar. Enjoy ;)

Ps. Alla är inte helt klara


Home sweet home

Nu är jag hemma igen tänkte visa en liten högtalare jag köpte idag, eller rättare sagt min älskling köpte åt mig. Så nu när sommaren kommer så kommer jag att kunna ha bra musik på stranden och parken med mera. Ljudet kanske inte är det bästa men räcker till det den ska användas för. Den drivs med 3 st AA- battrier och har en speltid på 6h vilket inte är det bästa men men. Finns att köpa på Teknikmagasinet för 199kr så då är det helt okej.
Tyvärr blev bilden liggandes kunde inte rotera den :(


Köpte även hårfärg och brun utan sol som ni kommer att få se senare.

Älsklingen åker imorgon iväg en vecka för att jobba, kommer att sakna honnom :( tur att telefoner finns och att han kommer beffina sig i Sverige. Dags för lite middaag nu ;)

Fika

Nu har vi handlat lite och sånt. Så nu kände vi för en liten eftermiddags fika.


Shopping

Är nu på väg in mot centralen, ska möta älsklingen för lite shopping visar upp var jag inhandlat sedan ;)

Bjuder på en liten bild oxå


Vackrare hår

  • Rugga inte håret torrt med handduken. Dra försiktigt ut allt vatten med händerna och dra försiktigt eller kläm med handduken..
  • Skölj håret (längderna) med iskallt vatten efter dusch, det gör så att hårstrået sluter sig och får där med får längre livslängd
  • Sov minst 8 timmar/ natt.. Det är under natten huden och håret reparerar sig.
  • Bada inte i för varmt vatten. Det kan torka ut din hy, häll i lite olivolja i vattnet för att undvika uttorkning.
  • Använd shampoo, balsam och inpackning från samma märke. De fungerar bättre tillsammans!
  • På sommaren är det viktigt att använda solskydd, även till håret

 


På rullande fot

Är nu på rullande fot på väg till mitt gamla jobb för att hälsa på och sedan låna skrivaren lite granna.

Tänkte då passa på att visa en liten bild på en av kransarna jag har gjort på jobbet.


Hämskt

Känner mig hur hämsk som hällst, har inte haft en sekud över till att blogga. Men här kommer en snabb lite kortfattad återblick på min helg.

Torsdag
Dagen bara försvan, först var jag på en långpromenad med Fanny och Almas hund som vi lånade. sedan var det bara att hoppa in i duschen och på med lite smink sedan bar det iväg för att se på bio. Vi såg women in black, höll på att dör så otroligt obehaglig film. Denna kväll spenderade jag Älsklingen, Fave, Jens, David och Fanny så klart. Underbar dag var det.

Fredag
Denna dag skulle jag bara ta det lugnt. Anna kom över och vi fixade lite med naglarna och sådannt. Älsklingen skulle iväg ut på krogen med sina vänner och jag kännde inte för att följa med dem. Så det slutade istället med att jag åkte hem till Fanny för att ta det lite lugnt. Men kvällen slutade med en "fjortis fylla" och jag stannade över natten.

Lördag
oj vad hände här egentligen !? tror jag mer eller mindre sov bort hela dagen när jag kom hem. sedan var det bara att börja göra iordning sig så vi kunde bege oss iväg till min barndomsväns 20års fest. Vi var där till ca 2 på natten sedan bar det av in mot stan för att festa lite vidare. var hemma vid ca hlv fem på morgonnen, och Björn fick sova på vår soffa.

Söndag
Spenderade hela dagen med att umgås med min älskling med tanke på att vi firade 1år som förlovade.

Måndag
Ännu en gång blev det en långpromenad med Fanny och voven Blanka ute i skogen. sedan bar det av mot vitabergsparken med lite vänner för lite picknink.

Tisdag/igår
igår hade jag en fantastiskt mysig pickning på baksidan med älsklingen

Upptagen

Hej på er alla, ber ännu en gång om ursäkt för den dåliga uppdateringen för den här helgen. Det har varit helt fullt upp.
Sedan lovade jag er en ordentlig uppdatering idag, men det har varit så att jag och min kära fästman firar ett år idag så vi har ägnat den mesta tiden med varandra bara, varit på restaurang och nu när jag har en sting över under filmen så tänkte jag passa på att förklara för er.

Imorgon kommer antagligen lite mer inside info komma om hur min helg var, samt någon dålig iPhone bild på min sminkning i helgen. Har ju en hel det att förklara.

Men nu ska jag återgå till filmen och min myskväll men min underbara man.

Tjenixen på er alla


Lördag

Ledsen för den dåliga uppdateringen. Hela helgen har det varit fullt upp. Fick en sekund över nu på min barndomsväns 20års fest mer kommer imorgon samt lite bilder. Hoppas er helg är lika bra som min. Puss puss


Hemma spa

Känns det inte underbart att kunna göra sin egen ansiktsmask?

Det tycker jag! Då vet du vad som finns i.. Så jag skrev ner några olika masker här, anpassade för olika hudtyper!


Bönmask - Mjukgörande för alla hudttyper
Yoghurten lugnar huden medan bönorna har en mjukgörande effekt. Gör din hud garanterat sammetslen.
3-5 stora gröna bönor
naturell youghurt
ljummet vatten
Blanda ingredienserna och låt verka i ansiktet under tio minuter. 

Nötmask - Passar alla hudtyper
En mask som gör din hud strålande!
2 matskedar naturell yoghurt
1 tesked honung
1/2 tesked olivolja
1/2 krossade valnötter
1/2 paket jäst
Blanda ingredienserna väl, var speciellt noga med att jästen inte klumpar sig alltför mycket. Låt verka i fem minuter. 


Persikomask
- För normal hud
Fruktenzymerna i persikan är antiflammatoriska och har lätt sammandragande egenskaper som löser upp smuts och döda hudceller.
1 mellanstor persika
1 matsked honung
Mosa persikan och blanda väl med honungen. Låt verka i tjugo minuter. 


Bananmask - Passar torr hud
Banan har återfuktande egenskaper och havregrynen skrubbar bort döda hudceller som gör att huden blir ännu lenare. Har du fet hud kan du byta ut honungen mot naturell yoghurt.
1 banan
5 msk havregryn
1 msk honung
Mosa bananen och blanda i havregrynen. Lägg på fuktad hud och låt verka i tio minuter. Skölj av med ljummet vatten.


Citronmask -
Passar fet hud
Citroner innehåller höga halter för c-vitamin, som både mjukgöra huden och avlägsnar smuts och bakterier. Rekommenderas inte till torr hud eftersom citron har en uttorkande effekt.
1 äggvita
1/2 glas färskpressad citronjuice
Vispa ihop äggvitan med citronen och låt verka i tre minuter. 

Jordgubbsmask - Passar fet hud
Jordgubbar är rika på c-vitamin, som mjukar upp huden. Yoghurten stimulerar och ger lyster. Inte att rekommendera för känslig och allergisk hud!
5 jordgubbar
2 tsk naturell yoghurt
2 msk mandelmjöl
Blanda ingredienserna och applicera på rengjord hud. Låt verka i 15 minuter och skölj försiktigt med ljummet vatten. 

Gurkmask eller potatismask (funkar med bägge)
- mot påsar under ögonen
Tunna skivor läggs direkt på, mosad gurka/potatis mellan två bitar gastyg och pressad saft doppar man bomullstussar i. Lägg på ögonlocken och vila en kvart. Lugnar, tar bort påsighet och gör blicken klarare. Kan upprepas dagligen i ett par veckor som en kur.


Jästmask
Vanlig jäst, inte torkad, som man använder när man bakar, är toppen för hyn. Man smular på en talrik eller i en skål en jästförpackning tillsammans med lite honung och citronsaft (mindre citron om man har torr hy, mer om man har fett, men var försiktig med både honung och citron så att det inte blir för flytande), lägger på ansiktet som ansiktsmask, väntar tills det torkar och vill man göra peeling kan man smula sönder allt och sedan tvätta bort resterna med vatten, eller så kan man köra med vatten på en gång. Otroligt näringsrikt, och samtidigt enkelt.


Kokosmask
- Mask som bleker skönhetsfläckar. För alla hudtyper
1 tesked naturell yoghurt
1/2 tesked kokosmjölk
1/2 tesked honung
Blanda ingredienserna väl. Applicera på rengjord, torr hud och låt verka i fem minuter. Luktar otroligt somrigt.

 

På denna bild använder vi en ansiktsmask från make up store, tycker den är helt underbar. Huden känns som ny efter bara en gång.


Fredags morgon

God morgon på er alla där ute!
Hoppas er morgon har varit lika bra som min. Började dagen med ett samtal från Anna och vi bestämde att hon skulle komma hit så ska vi bara ta hand om oss själva lite. Sedan blev det en smothie och en macka till frukost. mums...

Tänkte kanske börja sola lite solarium, vad tycker ni om det? för mig är det nästan alltid ett måste innan sommaren. Solar kanske 4 ggr totalt innan sommaren och detta motvärkar att jag bränner mig helt och hållet sedan. funderar faktiskt även på att börja med lite brun utan sol, har aldrig varit någon  som har fallit för det men tänkte att jag ska prova på det i år. frågan är bara vad man ska använda för något, det är ju en djungel där ute.

Tjenixen

10 makeup tips

Hej på er!
tänkte att ni skulle få lite enkla tipps på hur ni får er makeup att se ut som om den passar in på röda mattan.

1. när ni lägger på mascara, lägg gärna två lager. Men se till så att den har hunnit torka emellan så det inte blir några klumpar.
2. Om du sätter en eyeliner vinge längst med fransraden så kommer det göra så att dina fransar ser fylligare ut samt att ögat kommer se större ut.
3. Använd alltid en primer på ögonlocket. Detta gör så att färgerna "poppar" mer samt att de sitter på plats hela kvällen. Tänk på att använda det sparsamt, för mycket så kommer skuggan att börja väcka sig.
4. För att få ditt läppstift att hålla längre, så sätt läpppenna över hela läppen. sedan kan man även använda lipstick sealer ovanpå för att få det sitta ännu längre.
5. Böj fransarna innan du sätter på mascara, då undviker man att man har av dem. värm gärna upp fransböjaren med en hårtork innan så håller sig fransarna längre.
6. Sätt en klick med glansigt gloss på mitten av läppen. Detta ger illutionen av att den är större
7. Trixet för att få en snygg ögon make är att skugga. se till att det inte finns några hårda kanter.
8. För att få sminket sitta en hel dag så kan du fixera pudret med ett ansiktsvatten eller lite hårspray.
9. Jobba med vad du har och över plocka inte. ögonbryns stenciler ärr bra för både plocka och fylla i.
10. Bästa sättet att ta bort misstag med är att ta men tops med lite dagkräm på och sedan "snurra" bort INTE DRA!!!



Promenad

Kommit halvvägs på promenaden nu. Bestämde oss för att sätta oss i solen på en klippa och bara njuta av vädret.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3460388/images/2012/pic_201026855.jpg" class="image">


Vår morgon

Ligger i sängen och se precis pratat med Fanny. Vi ska ut och ta en liten promenad i solen med Almas hund. Så vi börjar med att Fanny kommer hit, hon tar med sig lite frukost så vi kommer att orka promenera länge.

Var på lite dåligt humör som vanligt när jag vaknade, men när man hörde hur pepp Fanny var och glad då kan man inget annat än och dra lite på munnen.

Denna bild är från vår förra lång promenad :)


Spring fade

Kom på att jag gjorde ett par naglar för någon vecka sedan. Tänkte lägga upp en bild på det och visa er. Samt på ett bra sätt försöka förklara för er hur jag har gjort detta.

vad du behöver:
- bas lack
- olika färger på nagellack (rekomenderar minst 3)
- topplack
- Makeup svamp
- topps
- nagellackborttagningsmedel

Så här har jag gjort:
1. börja med ett baslack
2. ta sedan det ljusaste eller färgen du vill ha längst in och lägg detta över hela nageln
3. ta sedan färg nr.2 och pensla på det på makeup svampen (sparsamt) dutta detta uppe på nageln och bygg på färgen gradvis.
4. fortsätt sedan med de andra färgerna så du kommer längst ut på toppen av nageln
5. ta bort rester kring nageln med lite nagellacksborttagningsmedel på en topps
6. Avsluta med ett glansigt topplack





På mina naglar har jag använt 5 olika färger (beige, mintgrön, turkos, guld, lilabrun) ovanpå dessa färger har jag laggt ett glittrigt överlack sedan ett topcoat.
Beroende på vilka färger man använder blir resulttatet olika och kommer att passa till alla tillfällen.

Tjenixen

soon

Hej på alla där. Snart kommer jag att börja lägga upp lite sminkningar och tutorials så ni kan få lite inspiration till skolan, festen middagen m.m.

Något speciellt ni vill se eller veta, komentera då !?

xoxo Ida



Bilden är tagen på en av mina sminkningar jag gjorde på min kära vän Malin, som mitt examensarbete.

Ny design

Har nu gjort min första design, så hoppas att det ska bli lite roligare för er att börja läsa nu. Men håll i tanken att detta är den första jag någonsin har gjort, så den är inte helt perfekt. Kommer jobba mer på den när jag får mera tid över så den kan bli ännu snyggare ;)

xoxo