Stress

Jag blir så trött på mig själv. Varje gång jag ska iväg någon stans så blir det super stressigt. Springer runt som en yr höna och bet typ inte vad som ska göras. Det spelar ingen roll hur länge jag ligger i sängen på morgonen och planerar eller om jag går upp tidigare, tiden räcker i alla fall inte till. 

Nu har jag äntligen kommit iväg hemifrån. Jag har dock missat ett tåg redan men men. Jag ska i alla fall hem till en mamma kompis och ta en promenad. Ska bli super mysigt. Till kvällen är det födelsedagsfirande som gäller. 

Xoxo Ida Forsberg 

Öppna förskolan

I tisdags var jag och Johanna på öppna förskolan. Innan tog vi en mysig fika och satte oss ner och bara snackade massor. Det kan vara så skönt att bara få ventelera sig någon gång ibland.
 
De har en väldigt sör blomma på ÖF så vi tog en del bilder när lillen hade somnat. Helst av allt hade man bara velat ta av honom alla kläder och tagit massa söta nakenbilder. Men det såg så fridfullt ut så jag ville inte väcka honom.
 
 
 
 
 
 

Alla hjärtans dag/ 3 månaders present

När vi kom tillbaka för att hämta Ekan i söndags så hade svärmor en liten pressent till honom/oss ;) 

Dock så är allt i storlek 74 så han får ta och växa i det. 


Xoxo Ida Forsberg 

Ny design

Igår fixade jag en ny design äntligen! Hoppas att ni kommer att gilla den, och tycka det är lite roligare att läsa nu. 


Xoxo Ida Forsberg 

Exotisk baconquinoa

Idag var det den andra 5.2 dagen för oss. Hit tills har det gått fantastiskt. Till middag åt vi en supergod baconquinoa som bara innehåller 285 kcal/ port.
 
Ingredienser
  • 1 dl quinoa
  • 100 gram broccoli
  • 1 pkt bacon
  • 1 liten skivad rödlök
  • 1/2 strimlad röd paprika
  • 1 skivad kiwi
  • salt och peppar

Gör så här
  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. men låt broccolin ång koka ovanpå de sista 5 minuterna.
  2. fräs baconet, löken och pakrikan tills det har blivit mjuka.
  3. Blanda ner med quinoan och kiwin.
  4. Smaka av med salt och peppar.
 
 
 
 
 

fullt ös

I helgen har det varit fullt ös. Har inte kännt att jag har haft varken tid eller ork till att sätta mig ner och skriva.
 
Denna måndag börjar vi med en 2 dag, så jag hoppas att denna dag kommer att gå lika bra som den förra.
Senare idag ska vi till BVC för att träffa vår mamma grupp. Idag ska vi få lära oss babymassage, eller de andra fick lära sig det förra gången men det missade vi då vi var i Paris. Men det ska bli otroligt spännande att se hur Ekan kommer reagera på detta.
 
Nu åter till helgen. I fredags var jag ute och firade Martina (Ekans gudmor) somm fyllde år. Vi åt en massa gott och sedan gick vi vidare till Göta källare och partajade loss. Jag var väll hemma någon gång efter kl 1. Och morgonen efter har jag nog aldrig kännt mig så sliten då Ekan vaknade första gången för att ha mat. Då hade jag ändå bara druckit 4 cider 4,5% på ett tidsspann mellan 18-24. Känns helt sjukt, antar att kroppen inte är van med alcohol efter en grviditet.
 
Sedan kom lördagen som sagt och det var en tung morgon. Till sist tog vi oss iväg på en promenad och sedan kom min mormor och hämtade oss vid 14 tiden. Vi var hemma hos henne hela kvällen för att fira att hon fyllt 65. Det var supertrevligt och det bjöds på en massa god mat och dricka.
 
Söndagen hade vi barnvakt för första gången. Det firade vi med att gå ut och äta och se på bio. Det var helt underbart skönt att få komma iväg men det känndes lixomm lite konstigt att gå där ensamma utan Ekan. Man vet lixom inte var man ska hålla sina händer någon stanns. Det gick i alla fall hur bra som hälst och vi njöt till fulla av vår ensamma tid.
nu måste jag börja fixa här hemma
 
Xoxo Ida Forsberg
 

23 Februari

idag fyller vår lilla plupp 3 hela månader. Kan inte fatta vad tiden går fort, för bara 3 månader sedan lågg vi på BB och han hade precis kommit till värden och vägde bara 4220gram och var 52 cm lång. Hu väger han hela 7 kg och är 62 cm lång. här växer det så det knakar. Han har 62 i stl och snat kommer han att 68(ligger i en övergångsfas)
 
Bilder direkt från BB
 
 
 

Fix

Nu är jag på väg för att träffa Sheila och Belize. Vi ska springa lite på stan. Jag måste införskaffa mig pressent till både Ekans gudmor som fyller 22år och ska ha middag idag på o'larys för att fira ännu ett år äldre. Sedan måste jag ha en till min mormor som fyllde 65år i måndags och ska firas på lördag då hon bjudit hem oss på middag. Tur att jag typ vet vad jag vill ha, har ingen större lust att ränna runt med barnvagnen in och ut i butiker bara för att. Sedan får jag inte glöma bort lite shopping till dopet också. Det börjar ju närma sig med stormsteg. 

Xoxo Ida Forsberg 

2 dag

Efter som attjag inte ammar längre så kan jag börja tänka mer på min vikt. Det betyder att både killen och jag har börjat på 5:2 dieten. Igår var den första 2-dagen. Det gick helt okej, men blir inte den trevligaste att umgås med när jag inte får någon mat. Men måste säga att det inte var speciellt svårt att hålla sig ifrån att äta, det svåra kom på kvällen då jag gärna gottar mig med massor av småsaker, ajabaja!! Men,men idag får jag ju äta som vanligt och det ska firas med en dunder frukost. 

Detta var middagen igår, köttbullar i tomatsås med isbergssallad till. 265kcal


Xoxo Ida Forsberg 

Bildbomb - Paris

Här kommer lite bilder från vår fantastiska resa i Paris. Och för er som undrar hur det gicka att resa med en bebis på 2 1/2 månad så ick det förväntansfullt bra. Vi är hur stolta som helst och längtar redan till nästa resa tillsammans. Funderar lite på Maroco till höst/ vintern.

 
 
 
xoxo Ida Forsberg
 

Inte många knop

Här hemma händer det inte så mycket förutom att ligga på soffan och dega framför 16 and pregnant. Tycker otroligt synd om deras föräldrar :( 

Ekan och jag busar även lite på golvet. Han har inte riktigt förstått hur lekbågen fungerar. Han drar bara ner den över sig och börjar tugga på bågen istället för att leka med figurerna. Men men så länge han är nöjd så. 



Xoxo Ida Forsberg 

Hemma

Nu har det varit tyst här några dagar. Detta är på grund av att jag ej har haft tillgång till internet. Så nu tänkte jag bara uppdatera lite snabbt att allt är bra med oss och vi har haft det supermysigt . Men det är otroligt sänt att vara hemma igen men framförallt att få kunna sova ut. När vi är på semester så vill vi gärna hinna se så mycket som möjligt så vi är uppe och ränner tidigt på morgonen till sent på kvällen. 

Xoxo Ida Forsberg 


Klockan är 11 och skrutten sover fortfarande 

Dagens fynd

Idag fyndade jag denna, Sophie the giraffe för endast 90kr i vanliga fall kostar de 200kr i Sverige. Jag är så nöjd. 
Kommer med lite fler bilder senare på dagens shopping. 


Xoxo Ida Forsberg 

Uppdatering!!!

Han blev kär i den direkt 





Lunch

Blev en sen lunch idag då jag inte hittat något jag vill äta. 
Så här det jag ut idag. Ser inte ut som om jag är på semester. Dessa påösa under ögonen dödar mig 


Xoxo Ida Forsberg 

Gårdagens fynd

Ni som har barn vet hur dyrt och tråkigt klädutbud vi har i Sverige. Så nu när jag är här passar jag på att handla i alla storlekar, så har han så han kan växa i. Detta fyndade jag igår på rean 50%. 

Allt för 265kr

Xoxo Ida Forsberg 


Ny vakna

Idag vill jag bara ligga kvar i sängen och njuta och vila upp mig. Men det går ju inte när vi är i Paris. Idag är jag ensam med Ekan såklart. Rickard gick halv 8 på morgonen för att spela magic. Så det blir bara shopping för vår del idag. 

Xoxo Ida Forsberg 


Rickard är lite sugen på en kok hatt 




Alla hjärtans dag

Det här kan inte bli bättre. Fira alla hjärtans dag i Paris. Hoppas ni har det lika bra som jag har det idag. Och glöm inte att fira alla ni älskar <3 


Xoxo Ida Forsberg 

Bild bomb

Här är några bilder jag tagit med mobilen idag då jag inte orkar ladda upp på datorn. 







Xoxo Ida Forsberg 

Första dagen

Lång dag = kort inlägg 
Är helt slut hållit igång hela dagen så nu sitter vi på hotellet och mumsar i oss gott. 


Xoxo Ida Forsberg 


Till Paris på en gris

Nu har vi kommit fram och hunnit fixa i ordning med allt här på hotellet. Det är ett sjukt stort och fint rum och hotellet ligger mitt i centrala Paris. Flygresan har gått fantastiskt bra och Ekan sov sig typ i genom start och landning. Han har bettet sig lika exemplariskt som sin mor;)

Nu ska vi sova lite. Det är full fart i morgon med frukost kl.9

Så här såg vi ut på planet :) 





Xoxo Ida Forsberg 

Arlanda

Haha, så här ser vi ut på Arlanda nu. Man kan nästan tro att vi ska vara borta flera veckor ;) 


Xoxo Ida Forsberg 

Handbagage

Nu har jag äntligen packar klart Ekans handbagage. Så här ser det ut, har packat allt i den traditionella skötväskan vi brukar ha till vardags. 


Här i finns:
- baby semp 1 (på tetra+en måltid pulver)
- nappflaska
- skötbädd
- våtservetter
- blöjor
- filt (brukar vara kallt på planet)
- snutte leksak 
- ett ombyte
- pyjamas (byter till när vi kommer fram, landar kl.22 och han somnar alltid i bilen. Kan vara skönt att nara lägga ner honom i sängen sedan)

Vi har även med oss babyskyddet om bord på planet. 

Nu är vu redo för att åka :) hoppas bara inte att vi har glömt något hemma bara. 

Xoxo Ida Forsberg 


Mycket

Hinner inte skriva så mycket här då det är mycket hemma nu. Idag åker vi till Paris och blir borta tills på måndag. Ska bli spännande att flyga med Ekan. Han har ju hunnit bli lite över 2 och en halv månad. Och det är en hel del att packa in för resan. Jag lovar att jag kommer skriva ner packlista mm. När vi kommer hem då jag vet vad som behövs och inte behövs. 


Xoxo Ida Forsberg 

Mamma grupp

Nu är det inte lång tid kvar tills vi ska röra oss till BVC för mamma träff. Som säkert alla mommor bet där ute så anordnar BVC alltid en mamma grupp så man ska få lära känna andra i samma situation. Det ska bli superspännande att få träffa lite nytt folk. Idag är det into med första tiden i fokus. Sedan kommer vi få lära oss om baby massage mm, så härligt. 

Nu ska vi fixa oss så vi kommer iväg i tid ;) 

Paris

Snart så, ska bli så spännande. Ekans första resa redan när han är 11 veckor typ. 




Kladd

Någon som funnit sina händer för ett tag sedan. Helst ska båda vara i munnen, annars fungerar handen väldigt bra. Undrar om nappen kommer att bytas ut snart? 


Xoxo Ida Forsberg 

Vaccin

Idag på morgonen har vi varit på BVC. Mätning, vägning och vaccin. Han får det två veckor tidigare då vi åker till Paris nästa onsdag. Var oroligt att det inte skulle gå något bra. Har hört om otröstliga barn och föräldrar som gråtit. Ekan grät kanske bara i någon minut, så han lugnade ner sig väldigt fort. Hade även "faster" Fanny med som stöd för Ekan. Han trivs så fantastiskt bra hos henne. Nu ska vi upp till landet över helgen och jag hoppas att min lilla hjälte inte får för mycket allvarliga symtom. 

Xoxo  Ida Forsberg 

Dop

Självklart ska vår lila hjälte döpas. Det blev efter mycket om och men i Rickads fotspår vi väljer att gå. Nästan hela hans familj har blivit döpta/konfirmerade i den kyrkan så det käns ändå som rätt val. Har inte velat lägga upp något kring dopet än då inte alla har fått sina inbjudningar men tror nog att allas ska ha dimpit ner i brevlådan nu. Vi har bjudit in 75 personer så det kommer bli stort. Men vi kommer bara att bjuda på kaffe med dopp. Men det känns som om det är en miljon saker som ska fixas ändå. Så nu håller vi på att planera för fult samt beställa hem en massa saker som vi ska ha till dopet.
 
Men här får ni i alla fall se hur inbjudningarna ser ut. Det tog sin lilla tid att sitta och göra 45 kort för hand men det är de värt. Valde ju ite det mest avancerade heller.
 
 
 
 
xoxo Ida Forsberg

Tvätta

Uch, vad det är tråkigt att tvätta. Det bidrar inte när vi samlar på oss massor heller. Det gör det ännu mindre roligt då det känns som om man spenderar en hel dag till att tvätta. Men, men det måste göras så därför är jag uppe kl 8 på morgonen och tvättar. Tur at Rickard kastade in tvätten i maskin på morgonen innan han gick till jobbet. 


Xoxo Ida Forsberg 

Gråt inte över spild mjölk

Slutat amma!
Måste bara säga att det nog är det bästa jag har gjort på väldigt länge. Jag är väl medveten om att det är tidigt men det fungerar inte. Tänker inte fälla några fler tårar över att det inte fungerar, nu får det vara nog. Jag struntar i vad amning har för fördelar. Det viktigaste av allt är ju att jag mår bra. Och nu ger jag upp.
Ersättningen är vå räddnig nu och det fungerar hur bra som helst. Flaskmatning måste nog vara det mest bekväma.
 
Xoxo Ida Forsberg

Helg mornar

Gud vad jag saknar helgerna. då ligger vi hela familjen och myser i sängen långt in på dagen, även fast vi vet att vi egentligen borde gå upp. Men det kan inte hjälpas att det är så underbart mysigt. Speciellt nu när vår prins oftast sover bar på nätterna ibland 9 timmar i sträck. Då känner man sig helt utvilad. Så på våra helger brukar hela familjen ligga i sängen fram tills 11 på adgen ungefär, sedan börjar vi dagen :)
 
Men det är inte så konstigt att man inte vill kliva upp när man har såhär mysigt ;)
 
 
 
 
 
LIte gryniga mobilbilder med mongon, men det bjuder vi på. Ärligt talat tror jag att Rickard och jag var mer roade ut av detta en vad Ekan var.

Bad

Tidigare i veckan fick Ekan sig ett litet bad. Men inte vilket som helst, utan ett i stora badkaret med PP. Han verkade stormtrivas minst lika mycket som pappa gjorde. Och ja vi har blivit ett sådant där töntigt par som säger mamma och pappa till varandra.
 
Är lite avis på dom så tror jag kommer ta ett bad med Ekan snart jag med.
 
 
 
xoxo Ida Forsberg