Använd ögonpennan som primer

Har du ingen primer när du lägger ögonskugga, använd istället en ögonpenna. Bra tips att använda sig av om man inte vill lägga ner pengar på en primer eller glömt den hemma.

Använd ögonpennan över hela ögonlocket och gnugga sedan ut så det blir jämnt över locket. Då har du en klistrig bas, precis som en primer. Sen är det bara att mätta ögonpennan (primern) med ögonskugga så är du klar. Superbra primertips som verkligen funkar. Men du ska inte använda enbart ögonpenna över hela locket och sen ingen ögonskugga, för då är det bara klistrigt och kommer lägga sig i vecken.

Xoxo Ida Forsberg

/ to make you eyeshadow stay on longer without primer, usa a eyepencil instead


Spa helg

Nu är äntligen allt bokat, en spa dag och en hotel natt. Det ska bli så himla underbart skönt att få njuta av varandra innan lillen kommer. Vi kommer att befinna oss här i Stockholm men ändå hur skönt som hälst.
Elements spa
 
Clarion hotel Stockholm
 
Xoxo Ida Forsberg
 
 
 

Snabb torkande naglar

Tycker du att nagellacket torkar för långsamt? Eller är du som mig och inte klarar av att sitta med händerna i luften tills nagellacket torkat? Här kommer ett tips!

 

-Måla på nagellacket, låt det torka lite grann ca. 1min. Stoppa sedan ner fingrarna i iskallt vatten en liten stund. 

Kallt vatten gör att nagellacket torkar snabbare, bra va?

 

Xoxo Ida Forsberg

/ to dry nails quicker, put them in cold water


Boudoir pink

Här är victoria's secrets glossy lint lip sheen. Den har en skir färg som jämnar ut tonen på läpparna och ger dem lyster, utan att det ser ut som om man har massa smink på. Den ger mycket fukt och läpparna blir härligt mjuka. Det är ett perfekt vardagsgloss, även fast man har torra och nariga läppar.

5/5
 
       
 
 
/Here is Victoria's Secrets glossy lint lip sheen. It has a sheer color that evens out the tone of the lips and gives them luster. It provides a lot of moisture and the lips become wonderfully soft. It is a perfect everyday gloss, even though you have dry and chapped lips.
 
Xoxo Ida Forsberg
 

Hållbarhet på smink

 

Jag tycker det är viktigt att alltid ha fräscht smink. Så här kommer en guide på hur länge man kan behålla sitt smink innan det är gammalt! Men allt beror helt klart på hur du sköter det sedan, ju mer fingrar och smutsiga borstar ju kortare hållbarhet   

Concealer: 6-12månader

Foundation: 6-12månader

Puder/ powder: 6-24månader

Läppglans/ lip gloss: 4-12månader

Läppstift/ lip stick: 6-12månader

Rouge/solpuder/ blush: 12-24månader

Läppenna/kajal/ liners: 6-24månader

Ögonskugga/ eye shadow: 12-24månader

Fuktkräm/ Moisturizer: 6-8månader

Sminkborttagning/ remover: 6-8månader

Mascara: 2-6månader

Detta gäller brutna förpackningar helt enkelt. 

Att tänka på:

  • Ibland kan produkter hålla en kortare eller längre tid än vad du ser här ovanför. Sålänge produkter inte luktar illa och du inte får något utslag/eksem eller annan reaktion så är det okej att använda det.
  • Pumpa inte borsten upp och ner i mascara-behållaren. Då kommer det luft och bakterier ner, vilket gör att den torkar snabbare och blir klumpig och full av bakterier. Samma gäller läppglans!

På nästan allt smink finns numer denna symbol, som visar hur lång hållbarheten är efter du brutit förpackningen.

M:et står för månader.

/I think it's important to always have fresh makeup. So here's a guide on how long you can keep the makeup before it gets old!

Sometimes products hold a shorter or longer period than what you see above. As long as the products do not smell bad and you do not get a rash or other reaction, it's okay to use it.
Do not pump the brush up and down in the mascara container. The air and bacteria gets down, allowing it to dry faster and become clumsy and full of bacteria. The same applies lip gloss!

On almost all makeup is nowadays this symbol, which shows how long the shelf life is for you broken package.

 

Xoxo Ida Forsberg


Mamma grupp

Nu har jag stressat iväg för att träffa min mamma grupp för första gången. Är super nervös och jätte spänd över att få träffa alla. Det ska bil super roligt :)

Xoxo Ida Forsberg


9 months on the inside

Hihi, kan inte sluta skratta åt denna bodyn som fins att köpa på amazon och awsomeinventions.
Det är helt klart ett måste för mig i den kommande bebis garderoben.
 
Den kostar ca 22 dollar motsvarande 154 kr vilket är ungefär ett normalpris på en body.
 
 
/Hihi, can not stop laughing at this onesie that can be purchased on amazon and awsomeinventions.
It is clearly a must for me for the upcoming baby closet.
It costs about $ 22 equivalent to 154 kr.
 
xoxo Ida Forsberg
 
 

Bröllop

Herregud, är nu på väg till Sannas bröllop som ska äga rum ute i gottröra. Har varit en jätte stressad morgon och jag har glömt hälften. Har ingen kavaj eller något att sätta på axlarna, och det regnar. Glömde att borsta tänderna så får stanna på närmaste affär och köpa tuggummi. Jag glömde även mina Alvedon som jag äter nu då jag har fått en ofantlig smärta mellan revbenen på vänster sida, kan typ inte andas och sova på nätterna ska vi inte tala om.

Men men nu är jag i alla fall på väg it och går inte att göra så mycket åt saken nu. Har i alla fall med mig presenten och det är ju det viktigaste samt ett gott humör.

Hoppas er dag börjar bättre än min :)
Xoxo Ida Forsberg


Fika

Nu sitter vi och tar en sen fika efter att ha legat hemma och slöat hela dagen. Mums...


Förändring

Vet ni vad jag ska göra imorgon?  Jo jag ska faktiskt permanenta håret hemma. Hoppas det kommer att bli bra och att håret kommer att hålla då jag har gjort en hel del med det på den senaste tiden. Är väldigt nervös över detta då jag provade ett nytt värmeskydd i lördags och brände sönder lite av håret i topparna. De värmeskyddet kommer aldrig att användas igen.
 
Ska försöka komma ihåg att ta före och efterbilder på mitt hår så ni får se resultatet sedan
                      
/You know what I'm gonna do tomorrow? Well I'll actually permanent my hair at home. I'm very nervous about this because I tried a new heatdefence on Saturday and burned  a bit of hair at the ends. The heat shield will never be used again.
Will try to remember to take before and after pictures of my hair so you can see the results.
 
Xoxo Ida Forsberg

Parfym flaskor IKEA

Var på Ikea för inte så länge sedan och fick se dessa flaskor igen så tänkte att jag skulle tipsa er om dessa.

Det är helt vanliga parfymflaskor som du själv kan fylla på med din egen favoritparfym. Själv har jag fylt min med parfym extrakt som jag köpte när jag var i Egypten för länge sedan. Så nu pryder de fint min hylla sedan en tid tillbaka.

Så om du är sugen på dessa så finns de att köpa på Ikea för 99kr

/Was at Ikea not long ago and saw these bottles again so thought I'd tell you about them.
It is a usual perfume bottle that you can fill with your favorite perfume. I myself have filled my perfume extract that I bought when I was in Egypt a long time ago.
So if you fancy them you can buy them at Ikea for 99kr
 
xoxo Ida Forsberg